Otkazana tribina „Psihologija identiteta: pitanje roda i spola“

Otkazana je tribina koja se trebala održati u srijedu, 18. travnja 2018. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Opširnije u nastavku.

 

 

 

 

Organizatori tribine su Hrvatsko bioetičko društvo i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Na tribini su trebale sudjelovati prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić, prof. dr. sc. Željka Kamenov i dr. sc. Ana Maskalan.

 

 

Obavijest organizatora o otkazivanju tribine:

 

 

Cijenjene i cijenjeni,

 

uz isprike i žaljenje, obavještavamo vas da otkazujemo tribinu „Aporije psihe: psihologija identiteta – pitanja roda i spola“ koja se trebala održati u srijedu, 18. travnja 2018., od 18 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tema tribine bila je predviđena cjelogodišnjim programom Aporija psihe, no zbog trenutnih širih društvenih zbivanja od same njene najave intenzivno su joj pripisivane političke konotacije i psihoze koje smo upravo po namjeri tribine htjeli izbjeći i anulirati. Odlučili smo da efekte pogrešno shvaćenih namjera ne želimo potencirati te da racionalni dijalog želimo očuvati na način na koji smo to do sada radili.

 

S poštovanjem i neizmjernim isprikama,

 

Organizacijski tim

 

 

Izvor: https://www.facebook.com/events/970675379765201

 

 


 

 

Iz medija:

 

 

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/naprasno-otkazana-tribina-o-spolu-i-rodu-na-ffzg-u-medu-govornicima-trebala-biti-i-transrodna-osoba-organizatorima-se-prijetilo-izazivanjem-nereda/7254009/

 

 

http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/hrvatska/item/12490-bauk-roda-siri-se-filozofskim-fakultetom-u-zagrebu

 

 

http://www.forum.tm/vijesti/bioeticari-otkazali-tribinu-o-rodu-i-spolu-zbog-politickih-konotacija-i-psihoze-6607

 

 

Neviđeno beskičmenjaštvo na FFZG-u: Kako bi izbjegli političke konotacije, otkazana tribina o pitanju roda i spola

Filozofski fakultet u Zagrebu se ogradio od sramotnog otkazivanja tribine o rodu i spolu

Odgovori