4. dani ICARUS-a u Hrvatskoj: European archival landscape: Reaching out for new horizons, u Trogiru od 14. do 16. ožujka 2018.

ICARUS Hrvatska u suradnji s konzorcijem ICARUS, Državnim arhivom u Splitu i drugim partnerima organizira 4. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom European archival landscape: Reaching out for new horizons koji će se održati u Trogiru, Hotel Medena, 14. – 16. ožujka 2018.

 

 

Na skupu će biti predstavljena djelatnost ICARUS-a i njegovih članova kroz raznovrsne aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine u okviru tekućih arhivskih projekata i programa diljem Europe, uključujući co:op i digitalne platforme Monasterium, Topotheque i Matricula te najnovije inicijative poput European Flagship projekta Time Machine. Također će biti predstavljene i aktualne međunarodne teme, s naglaskom na Europski arhivski portal i EURBICA aktivnosti, kao što su Safe Havens for Archives at Risk i zajednička arhivska baština te druga otvorena pitanja vezana uz digitalnu baštinu, korištenje digitalnih informacija, otvaranje AKM ustanova te raznovrsni interdisciplinarni portali i projekti s područja kulture i znanosti.

 

 

Više informacija možete saznati na http://icar-us.eu/en/events/ i na http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=79640.

 

 

Pozivnica

 

 

Program

 

 

http://www.arhiv.hr/Izlozbe-i-dogadjanja/ArticleId/88/oamid/1633

 

 

Odgovori