“Vijenac”: reagiranje O. Franića na tekstove I. Miškulina i B. Jankovića o nasljeđu Oktobarske revolucije

U novom broju “Vijenca” objavljeno je reagiranje Olivera Franića (“Zašto sam za kapitalizam”) na tekstove I. Miškulina i B. Jankovića o nasljeđu Oktobarske revolucije.

 

 

 

 

Vijenac, 625 – 15. veljače 2018.

 

 

Polemika: Reagiranje na tekstove I. Miškulina i B. Jankovića O NASLJEĐU Oktobarske revolucije

 

 

Zašto sam za kapitalizam

 

 

Oliver Franić

 

 

Nema dvojbe da je Miškulinov članak donekle jednostran, ali takva je i kritika njegova rada iz pera njegova kolege Branimira Jankovića u Vijencu br. 624 od 1. veljače 2018. Zato se ja neću osvrtati na ta dva rada, već ću radije pokušati sagledati iznesenu problematiku iz općenitije perspektive i promotriti što je stvarno loše s ljudskim nastojanjima da ustroje svoja društva i unaprijede ih

 

 

Zanimljiva se raspra razvila u vašem listu u povodu članka povjesničara Ivice Miškulina o prošlogodišnjoj obljetnici Oktobarske revolucije u Rusiji. Pritom nema dvojbe da je spomenuti Miškulinov članak iz Vijenca br. 619 od 23. studenoga 2017. donekle jednostran, ali takva je i kritika njegova rada iz pera njegova kolege Branimira Jankovića u Vijencu br. 624 od 1. veljače 2018. Zato se ja neću osvrtati na ta dva rada, nego ću radije pokušati sagledati iznesenu problematiku iz neke općenitije perspektive i promotriti što je stvarno loše s ljudskim nastojanjima da ustroje svoja društva i unaprijede ih.

 

 

http://www.matica.hr/vijenac/625/zasto-sam-za-kapitalizam-27537/

 

 

 

 

Tekstovi B. Jankovića i I. Miškulina nalaze se na poveznicama:

 

 

http://www.matica.hr/vijenac/624/demoniziranje-i-pojednostavnjivanje-27490/

 

 

http://www.matica.hr/vijenac/619/smrtonosni-otac-i-monstruozni-mutanti-27245/

 

 

Odgovori