Predstavljanje knjige znanstvenih predavanja “Istra u novom vijeku”

U četvrtak, 18. siječnja 2018. u 12 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu bit će predstavljen 30. svezak iz serije Katalozi i monografije Arheološkog muzeja Istre pod nazivom “Istra u novom vijeku”. Riječ je o znanstvenim predavanjima u sklopu izložbe “Istra, lav i orao”.

 

 

 

 

Predstavljanje 30. sveska iz serije Katalozi i monografije Arheološkog muzeja Istre: Istra u novom vijeku

 

 

U četvrtak, 18. siječnja 2018. godine, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, s početkom u 12,00 sati, bit će predstavljen 30. svezak iz serije Katalozi i monografije Arheološkog muzeja Istre pod nazivom Istra u novom vijeku.

 

 

U monografiji su sakupljena znanstvena predavanja na temu Istra u novom vijeku koja su održana u sklopu i tijekom izložbe Istra, lav i orao, postavljene u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca od 2. srpnja 2015. do 31. siječnja 2016. godine. Arheološka izložba predstavila je materijalnu građu u rasponu od 14. do 18. stoljeća, u razdoblju u kojem je Istra bila podijeljena između Mletačke Republike i Kuće Austrije.

 

Tim popratnim programom, u kojem su se svojim zanimljivim izlaganjima predstavili predavači iz cijele Hrvatske, željela se arheološka građa multidisciplinarnim pristupom povezati sa srodnim znanostima, ali i doprinijeti sadržajnoj raznovrsnosti same izložbe te upoznati širu javnost s istarskim novovjekovljem. S različitih aspekata, toj su temi svoj prilog dali povjesničari umjetnosti i povjesničari, ali i arheolozi, arhitekti, muzikolozi, klasični filolozi i jezičari.

 

 

Predavanja su objavljena u ediciji Monografije i katalozi Arheološkog muzeja Istre, na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

 

Izvori:

 

 

http://mdc.hr/

 

 

http://ipd-ssi.hr/

 

 

 

 

Odgovori