Andrej Čebotarev, predavanje “Kako se danas gleda na revolucionarnu godinu 1917?”

U Knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću u četvrtak, 23. studenog 2017. u 18 sati Andrej Čebotarev održat će predavanje “Kako se danas gleda na revolucionarnu godinu 1917?”

 

 

 

 

Gradska knjižnica Ante Kovačića

 

Zaprešić

 

 

Andrej Čebotarev

 

 

Predavanje

 

 

Kako se danas gleda na revolucionarnu godinu 1917.?

 

 

23.11.2017. | četvrtak

 

 

Početak događanja: 18:00

 

 

Nema dvojbe da je revolucionarna godina 1917. promijenila sliku Rusije, okrenula pravac njezinog razvoja, snažno utjecala na zemlje istočne Europe, Kine, Latinske Amerike i donekle cijeloga svijeta.

 

 

Je li revolucija donijela više dobra ili zla – ocjene povjesničara se dijametralno razlikuju. Autor ovoga predavanja razmotrio je rezultate istraživanja ruskih povjesničara u zadnjih četvrt stoljeća i neke vezane s tim metodološke probleme.

 

 

Suvremena ruska historiografija revolucionarnih događanja donijela je mnogo do sada nepoznatih činjenica i ponudila različite odgovore. O revolucionarnom fenomenu pišu brojni publicisti, intelektualci, svećenici, filozofi i moglo bi se slobodno reći da rusko društvo nije ravnodušno prema revoluciji čija se 100. obljetnica ove godine obilježila po cijeloj Rusiji brojnim znanstvenim simpozijima, izložbama, člancima u tisku i televizijskim emisijama.

 

 

Predavanje je organizirano u suradnji s grupom RUSNASLED – Grupa za očuvanje ruskog povijesnog nasljeđa u sklopu Koordinacijskog savjeta ruskih sunarodnjaka u Republici Hrvatskoj.

 

 

Izvor: http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/kako-se-danas-gleda-na-revolucionarnu-godinu-1917/40861

 

 

 

Odgovori