Studentska konferencija “Jugoslavija i baština u suvremenosti”

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije i Klub studenata pedagogije organiziraju od 24. do 26. listopada 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu konferenciju “Jugoslavija i baština u suvremenosti”.

 

 

Platforma Roaming Anthropology pokrenuta je iz inicijative i sa ciljem ponovnog povezivanja studenata etnologije i (kulturne) antropologije iz Beograda, Ljubljane, Skopja i Zagreba, gradova sa dugom sveučilišnom tradicijom etnologije i (kulturne) antropologije, odnosno iz zemalja bivše socijalističke Jugoslavije. Kao što i ime govori, glavna karakteristika platforme jest njezina mobilnost (eng. roaming, „lutajući“, „nomadski“). Studentska konferencija organizira se svake godine u drugom gradu, a organiziraju je različiti timovi studenata. Prva Roaming Anthropology studentska konferencija organizirana je 2002. godine u Beogradu. Od tada održala se u više oblika, kao studentske konferencije ili kao studentske radionice. Događanja Roaming Anthropology platforme održala su se do sada u Beogradu (2002, 2004, 2011), u Ohridu (2002), Novoj Gorici (2006), Ljubljani (2012), te Zagrebu (2013).

Ove godine Roaming Anthropology organiziraju Klub studenata etnologije i kulture antropologije (KSEKA) i Klub studenata pedagogije (KSP).

2017. godine Zagreb je ponovo domaćin Roaminga te Vas sve ovim putem pozivamo u Konferencijsku dvoranu Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu od 24.-26.10.2017. godine, sa početkom u utorak, 24.10. u 10 sati, na svečano otvaranje konferencije.

 

 

Izvor: https://www.facebook.com/events/134797067170305/

 

 

 

 

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

 

Studenti pedagogije u suradnji s Klubom studenata etnologije i kulturne antropologije organiziraju konferenciju pod naslovom Jugoslavija i baština u suvremenosti. Konferencija će se održavati od 24. do 26. listopada 2017. godine u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta.

 

 

Program konferencije možete preuzeti OVDJE:

 

Roaming Anthropology 8 (*otvoriti obavijest za linkove)

 

 

Odgovori