Predstavljanje zbornika radova “Čovjek i smrt. Teološki, filozofski, bioetički i društveni pristup”

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 13. srpnja 2017. u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.

 

 

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatsko katoličko sveučilište i Udruga Posmrtna pripomoć pozivaju na predstavljanje zbornika radova ČOVJEK I SMRT. Teološki, filozofski, bioetički i društveni pristup koje će se održati u četvrtak, 13. srpnja 2017. u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskoga doma, Perkovčeva 2, Zagreb

 

Pozdravne riječi:

 

Prof. dr. sc. Vlado Šakić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar)

Prof. dr. sc. Gordan Črpić (Hrvatsko katoličko sveučilište)

Dr. sc. Boris Kozjak (Udruga Posmrtna pripomoć)

 

O zborniku će govoriti:

 

Prof. dr. sc. Ivan Rogić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar)

Prof. dr. sc. Stjepan Baloban (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

Prof. dr. sc. Frano Dulibić (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu)

Doc. dr. sc. Goran Sunajko (Leksikografski zavod Miroslav Krleža)

Prof. dr. sc. Ivan Markešić, glavni urednik (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar)

 

 

U želji da se odgovori izazovima suvremenoga doba i rasvijetli neka pitanja “kulture dostojanstvenog umiranja i smrti”, u rujnu 2016. u Klovićevim dvorima održan je znanstveno-stručni skup pod nazivom „Čovjek i smrt“, organiziran u suradnji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Udruge Posmrtna pripomoć.

 

 

Budući da je nedavno tiskan zbornik radova s toga skupa pod naslovom „Čovjek i smrt“ – teološki, filozofski, bioetički i društveni pristup, organizatori će zbornik predstaviti u četvrtak 13. srpnja 2017. u 19 sati, u velikoj dvorani Novinarskoga doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Zbornik sadržava radove u kojima se interdisciplinarnim znanstvenim pristupom tematici, koji uključuje biološke, antropološke, povijesne, psihologijske, sociološke, filozofske, teološke i ine spoznaje o fenomenu smrti, nastojalo doći do što cjelovitijih odgovora o pitanjima života i smrti, koje suvremeno doba istodobno i nudi i traži.

 

 

Pozdravne riječi na predstavljanju izreći će prof. dr. sc. Vlado Šakić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), prof. dr. sc. Gordan Črpić (Hrvatsko katoličko sveučilište) i dr. sc. Boris Kozjak (Udruga Posmrtna pripomoć), a o zborniku će govoriti prof. dr. sc. Ivan Rogić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), prof. dr. sc. Stjepan Baloban (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Frano Dulibić (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), doc. dr. sc. Goran Sunajko (Leksikografski zavod Miroslav Krleža) i glavni urednik zbornika prof. dr. sc. Ivan Markešić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar).

 

 

Izvori:

 

http://www.pilar.hr/novosti/sve-novosti/20-izdvojeno/904-predstavljanje-zbornika-covjek-i-smrt-13-7-2017

 

http://www.unicath.hr/predstavljanje-zbornika-radova-covjek-i-smrt

 

Odgovori