Yual Noah Harari, “Homo deus: Kratka povijest sutrašnjice”

Nakon knjige “Sapiens: Kratka povijest čovječanstva” prevedena je i knjiga “Homo deus: Kratka povijest sutrašnjice” izraelskog povjesničara Yuala Noaha Hararija.

 

 

 

 

Yual Noah Harari

 

 

Homo deus
Kratka povijest sutrašnjice

 

 

Godina izdanja: 2017.

Broj stranica: 460

Žanr: Publicistika

Izdavač: Fokus komunikacije d.o.o.

 

 

Što nas čeka u budućnosti? Odgovor na to pitanje nije lako dati, ali znanstveni nam napredak kaže da bi to mogao biti idući korak u evoluciji čovjeka. Homo deus.

 

Ova knjiga proučava projekte, snove i noćne more koji će oblikovati dvadeset prvo stoljeće – od prevladavanja smrti do kreiranja umjetnog života – i nastoji odgovoriti na osnovna pitanja, među njima i ova: Što je naš sljedeći korak? Kako ćemo ovaj krhki svijet zaštititi od razornoga ljudskog djelovanja? To je iduća faza evolucije. To je Homo deus.

 

 

O autoru

Yuval Noah Harari

 

Izraelski povjesničar, rođen 1976. godine, koji se isprva bavio srednjovjekovnom poviješću, posebno razdobljem križarskih ratova. Na njega je snažno utjecala knjiga Jareda Diamonda »Sva naša oružja: zarazne bolesti, čelik i puške« nakon čega se Harari sve više posvećuje makropovijesti, odnosno povijesti ljudskog roda od njegova nastanka do danas.

 

 

Izvor: https://fokusnahit.com/proizvod/homo-deus/

 

 

 

 

Dodatne informacije:

 

 

http://www.index.hr/black/clanak/senzacionalni-svjetski-bestseler-kamo-ide-covjecanstvo/977731.aspx

 

 

 

Yuval Noah Harari

‘Danas je veći rizik da se ubijete sami nego da vas ubije neprijateljski vojnik ili terorist’

Tradicionalna politika demokracije gubi kontrolu nad događajima, ne uspijeva predstaviti nam smislenu viziju budućnosti. Ni ljevica ni desnica nemaju viziju gdje će čovječanstvo biti za 30 godina

 

https://www.vecernji.hr/premium/danas-je-veci-rizik-da-se-ubijete-sami-nego-da-vas-ubije-neprijateljski-vojnik-ili-terorist-1176765

 

 

 

 

 

Odgovori