Izložba „Učinili smo što smo mogli, zapamtite nas“

Sindikat novinara Hrvatske će 28. listopada u 19 sati predstaviti izložbu ilustracija Učinili smo što smo mogli, zapamtite nas, posvećenu novinarkama i novinarima ubijenima u Gazi. Izložba koja je proizišla iz višemjesečne akcije moći će se posjetiti do 30. listopada od 17 do 21 sat u galeriji KLET.

Iz najave: “‘Tko ostane do kraja, ispričat će priču. Učinili smo što smo mogli, zapamtite nas.’ Te je oproštajne riječi na ploči bolnice u Džabaliji u Gazi lani ispisao liječnik Mahmud Abu Nudžaila. Do nas su došle i među nama ostale zahvaljujući novinarima iz Gaze. Od 14. svibnja do 18. srpnja SNH je na društvenim mrežama objavljivao ilustracije koje prikazuju medijske radnike i radnice ubijene u Gazi. Među njima su reporterke, montažeri, snimateljice, tajnice, vozači, svi radnici i radnice koji svojim radom stvaraju i održavaju medije. Tom akcijom i ovom izložbom željeli smo odati počast kolegama ubijenim tijekom genocida u Gazi, koji nam u nasljeđe ostavljaju borbu za slobodno novinarstvo, za mir narodu Palestine i Izraela.”

Autori_ce ilustracija su Ena Jurov, Mirjana Radovanović, Sead Kartal, Ivana Armanini, Lovro Škiljić, Luka Duplančić, Marko Dješka, Nikolina Fuzul, Apolonija Lučić, KLARXY, Hana Tintor, Agata Lučić, Tea Jurišić, Miron Milić, Ivona Crnković i Miloš Miletić.

Tijekom izložbe bit će moguće ostaviti donacije za Inicijativu za slobodnu Palestinu i Palestinski sindikat novinara. Više o događaju pročitajte ovdje, a razgovor s Majom Sever, predsjednicom SNH-a, o borbi za slobodno i sigurno izvještavanje možete pročitati ovdje.


Izvori:

https://kulturpunkt.hr/najava/izlozba/ucinili-smo-sto-smo-mogli-zapamtite-nas/

https://www.snh.hr/5567-2/

https://www.portalnovosti.com/izlozba-posvecena-ubijenim-novinarima-u-gazi


Odgovori