„Institucionalno sjećanje na ustaške logore u Drugom svjetskom ratu u Republici Hrvatskoj: izazovi i prilike u 21. stoljeću”

Pozivamo vas na jednodnevni događaj „Institucionalno sjećanje na ustaške logore u Drugom svjetskom ratu u Republici Hrvatskoj: izazovi i prilike u 21. stoljeću” koji će se održati u ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine u prostorijama Kulturno informativnog centra – KIC u Zagrebu od 9:00 – 13:30.

Suočeni s izazovima revizije prošlosti, kreiranja politiziranih narativa o kolektivnom sjećanju, ali i novih pristupa i metoda u institucionalizaciji sjećanja, ovaj događaj okuplja vodeće stručnjake u području istraživanja povijesti i sjećanja na zločine ustaškog režima i pruža im platformu za raspravu o izazovima u komemoriranju različitih mjesta stradanja na području Republike Hrvatske, te prilikama da Hrvatska postane regionalni primjer historiografske i memorijalne prakse 21. stoljeća.

Događaj organiziraju Centar za istraživanje Holokausta i genocida na jugoistoku Europe pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Kulturno informativni centar – KIC.

Konferencija – 2024 10 28 – finalni program


Izvori:

https://historiografija.ba/historija-u-javnosti/naucne-manifestacije/institucionalno-sjecanje-na-ustaske-logore-u-drugom-svjetskom-ratu


Odgovori