Promocija knjige Amile Kasumović i Sandre Biletić „Dekodiranje arhiva: Strategije čitanja arhivske građe na primjeru Komisije za poslove Bosne i Hercegovine (1878-1879)“ u Sarajevu

Centar za historijska istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu će biti domaćin promocije knjige „Dekodiranje arhiva: Strategije čitanja arhivske građe na primjeru Komisije za poslove Bosne i Hercegovine (1878-1879)“ autorica prof. dr. Amile Kasumović (Odsjek za historiju, Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet) i više arhivistice Sandre Biletić (Arhiv Bosne i Hercegovine).

O knjizi će govoriti:

Prof.dr. Edin Radušić (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet),

Prof.dr. Amir Duranović (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet) i

Mr.sc. Fuad Ohranović (zamjenik direktora Arhiva Bosne i Hercegovine).

Prisutnima će se obratiti i autorice knjige prof. dr. Amile Kasumović (Odsjek za historiju, Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet) i viša arhivistica Sandra Biletić (Arhiv Bosne i Hercegovine).

Moderatorica promocije je prof.dr. Ajla Demiragić (Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet)

Promocija knjige će se održati u srijedu 23. oktobra 2024. godine s početkom u 14 sati u malom amfiteatru Univerziteta u Sarajevu – Filozofski fakultet (ul. Franje Račkog 1)

Knjiga je rezultat izdavačke saradnje Univerziteta u Sarajevu – Filozofski fakultet i Arhiva Bosne i Hercegovine i besplatno je dostupna online. 


Izvori:

https://historiografija.ba/historija-u-javnosti/dogadjaji/najava-promocije-knjige-dekodiranje-arhiva-strategije-citanja-arhivske-gradje-na-primjeru-komisije-za-poslove-bosne-i-hercegovine-1878-1879

https://www.facebook.com/Centar.HIS/


Odgovori