(CAPONEU) Poziv za prijave na drugu sezone Feminističke čitaonice u zagrebačkoj Booksi

Feministička čitaonica prima nove članice i članove!

Feministička čitaonica ove jeseni ponovno se okuplja u Booksi i prima nove članice i članove!

Sastanci ovog čitateljskog kluba održavat će se jednom mjesečno (planirano drugi četvrtak u mjesecu) u 18 sati u Booksi, a prvi susret imat ćemo 10. listopada 2024.

Voditeljica Mirela Dakić ovako najavljuje novu sezonu: “U drugoj sezoni čitaonice istraživat ćemo klasike političkog romana i mogućnosti njihova feminističkog čitanja. Iz mjeseca u mjesec članice i članovi kluba birat će naslove uglavnom iz manjih europskih književnosti, a sezonu ćemo prigodno otvoriti domaćim naslovom. Na prvom sastanku razgovarat ćemo o Forsiranju romana-reke Dubravke Ugrešić (1988). Prateći međunarodni susret pisaca u središtu Zagreba osamdesetih godina, ovaj roman iznosi društveno-političku i kulturnu dijagnozu uz poigravanje žanrovima, spisateljsku refleksiju i humor specifičan za autoričinu ranu poetiku. Budući da se rjeđe čita i spominje među ostalim autoričinim djelima, mogao bi iznenaditi čak i poznavatelje njezina opusa, kao i one koji ga tek otkrivaju.”

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, prijavu za čitaonicu s kratkim motivacijskim pismom potrebno je poslati na booksa@booksa.hr i mdakic2@m.ffzg.hr do 20. rujna 2024.

Voditeljica Čitaonice, Mirela Dakić, književna je teoretičarka i viša asistentica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Još par informacija o Feminističkoj čitaonici

Za sudjelovanje u klubu nije potrebno predznanje o temi i nema gornje dobne granice. Ako volite i želite čitati, a pritom i u dobrom društvu razgovarati o knjizi, Feministička čitaonica mogla bi postati vaš novi omiljeni hobi! Veselimo se vašim prijavama!

Što smo čitali i o čemu smo diskutirali u prvoj godini čitaonice, doznajte u izvještaju.

Feministička čitaonica organizirana je u suradnji Bookse i zagrebačkog Filozofskog fakulteta u okviru Horizon Europe projekta Kartografija političkog romana u Europi (The Cartography of the Political Novel in Europe). Više detalja o projektu možete pronaći na stranici projekta i društvenim mrežama: Facebook i Instagram.


Izvor:

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/feministicka-citaonica-prima-nove-clanice-i-clanove


Odgovori