Znanstveni skup „Rituals, Ceremonies and Symbols of the Croatian Middle Ages in the European Context (800-1600)“

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održan je od 5. do 7. rujna 2024. međunarodni znanstveni skup Rituals, Ceremonies and Symbols of the Croatian Middle Ages in the European Context (800-1600) u sklopu  projekta ReCogniSeMe, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost.

Tema skupa su rituali, ceremonije i simboli hrvatskog srednjovjekovlja u europskom kontekstu, a održava se na engleskom jeziku. Skup je suorganizacija između dva postojeća skupa: Past, Present, Future koji se svake dvije godine održava na  Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u organizaciji Odsjeka za povijest FF Pula te skupa Medieval Workshop in Rijeka. Na Skupu će izlagati četrdeset i pet izlagača iz zemlje i inozemstva uz dva pozvana predavanja renomiranih europskih povjesničara.

Iz serijala Past, Present, Future proizašao je i časopis Odsjeka za povijest History in Flux koji je od ovog ljeta uvršten u prestižnu međunarodnu bazu Scopus. Skup se održava u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” te je otvoren za sve  zainteresirane gledatelje.

Program Skupa dostupan na poveznici.


Kontakt: doc. dr. dc. Robert Kurelić


Izvor:

https://ffpu.unipu.hr/ffpu/povijest/obavijesti?@=2fj8m#news_124409


Odgovori