Znanstveni skup „Marko Polo i prostori književnosti – Komparativna povijest hrvatske književnosti“ u Korčuli

Znanstveni skup Marko Polo i prostori književnosti – Komparativna povijest hrvatske književnosti održava se 28. lipnja s početkom u 10 sati u Gradskom muzeju Korčula. Riječ je o nastavku komparatističkog skupa u organizaciji Matice hrvatske, koji se održao tijekom svibnja u Zagrebu, a posvećen je istraživanju Marka Pola kao inspirativnog srednjovjekovnog autora, zatim utjecaju njegovog putopisnog teksta na kasnija razdoblja, kao i ostale oblike umjetnosti te fenomenu trajne i suvremene recepcije i interesa.

Program u Korčuli rezultat je suradnje Matice hrvatske, Grada Korčula, Gradskog muzeja Korčula – Marko Polo centra i Turističke zajednice Grada Korčule, te je znanstveni i istraživački doprinos obilježavanju obljetnica rođenja i smrti Marka Pola 1254. – 1324.

Voditeljice skupa su prof. dr. sc. Cvijeta Pavlović, Odsjek za komparativnu književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odjel za književnost Matice hrvatske i Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula. U popratnom programu skupa predstavit će se proizvodnja svile.

Detaljnije o programu u privitku:

https://www.gradskimuzej-korcula.hr/hr/novosti/dogadanja.html


Izvor:

https://www.gradskimuzej-korcula.hr/hr/novosti/dogadanja/marko-polo-knjizevnost.html


Odgovori