Predavanja Feđe Milivojevića i Gorana Bilogrivića o antičkoj i srednjovjekovnoj historiji jugoistočne Europe u Sarajevu

U okviru projekta ERASMUS+ na Odsjeku za historiju Univerziteta u Sarajevu – Filozofski fakultet u periodu 26 .2 – 1.3. 2024. gostovati će doc.dr. Goran Bilogrivić i doc.dr. Feđa Milivojević sa Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U okviru  spomenutog programa mobilnosti biti će organizovana dva predavanja u Centru za historijska istraživanja (CeHiS).

Prvo predavanje u srijedu 28.02.2024. sa početkom u 18 sati održati će pročelnik Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci doc.dr.Goran Bilogrivić. Tema predavanja je “Na periferiji Carstva – karolinška Dalmacija od formiranja do sredine 9. stoljeća”.  Moderator predavanja biti će prof.dr. Emir Filipović sa Katedre za srednji vijek Odsjeka za historiju Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet.

Drugo predavanje na “Ilirsko kraljevstvo i njegove dinastije – pitanje (dis)kontinuiteta?” održati će doc.dr. Feđa Milivojević sa Odsjeka za povijest  Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u četvrtak 29.3.2024.  s početkom u 15 sati.  Moderator predavanja biti će prof.dr. Salmedin Mesihović  sa Katedre za stari vijek Odsjeka za historiju Univerzitet u Sarajevu – Filozofski fakultet.

Oba predavanja biti će održana u svečanoj sali dekanata na Univerzitetu u Sarajevu – Filozofski fakultet.



Izvor i dodatne obavijesti:

https://www.facebook.com/Centar.HIS


Odgovori