Otvorenje izložbe „Neizdane diplome“

U srijedu 24. siječnja 2024. na prvom katu zgrade B Hrvatskog katoličkog sveučilišta u 13 sati održat će se otvorenje izložbe „Neizdane diplome“ posvećene poginulim studentima u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Inicijator projekta „Unissued Diplomas“ je Ukrajinsko-kanadski studentski savez, a više o projektu možete pronaći ovdje.  

Izložbu je izradilo više od 50 autora – studentica i studenata iz Ukrajine i bliskih zemalja koji su ovim putem željeli dodatno ukazati na tragičnu dimenziju gubitka života, poglavito mladih života, uslijed ruske invazije Ukrajine. Izložba je osim na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predstavljena na više od 45 sveučilišta diljem svijeta – u Japanu, Australiji i Kanadi, Danskoj, Irskoj, Norveškoj, SAD-u i Indiji.

Izložbu će otvoriti rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i student komunikologije s Ukrajinskog katoličkog sveučilišta Mykhailo Dziubii koji je ujedno i jedan od autora izložbe te trenutno boravi na Erasmus razmjeni na našem Sveučilištu.


Izvor:


Odgovori