Slučaj povučenog udžbenika: Sučeljeni stavovi povjesničara i povjesničarki u medijima

Nakon što je o slučaju povlačenja udžbenika povijesti HINA objavila svoj već spomenuti prilog (koji su prenijeli gotovo svi mediji), uslijedili su sada već nepregledni prilozi brojnih medija i portala. Pokušat ćemo ih ovih dana tematski grupirati, kako bi se svi zainteresirani mogli informirati kako se o tome piše u medijima te kao dodatni materijal za sadašnje ili buduće komentare i istraživanja. Do tada upućujemo na one priloge koji su međusobno sučelili argumente i stavove više povjesničarki i povjesničara. U ovom trenutku se to odnosi na emisiju Dnevni ritam Prvog programa Hrvatskog radija u kojoj su gostovali Ante Nazor i Branimir Janković te prilog u Dnevniku Nove TV s izjavama Snježane Koren, Ante Nazora i Branimira Jankovića. Kasnije je bilo i nekih drugih. Sve ih možete naknadno poslušati ili pogledati te vidjeti njihove medijske odjeke.


„Dnevni ritam“ (HR1): Ante Nazor, Branimir Janković

https://radio.hrt.hr/prvi-program/vijesti/zasto-je-povucen-gimnazijski-udzbenik-iz-povijesti–11214096

https://radio.hrt.hr/slusaonica/dnevni-ritam (Povijest-povučeni udžbenik, 18.12.2023)

Odjeci:


Dnevnik (Nova TV): Snježana Koren, Ante Nazor, Branimir Janković

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zasto-je-povijest-vazna-trebali-su-uciti-maturanti-a-onda-je-udzbenik-naglo-povucen—818516.html (18.12.2023)

Odjeci:

https://www.dalmacijadanas.hr/udzbenik-iz-povijesti-povucen-sredinom-polugodista-ovakav-slucaj-ja-ne-pamtim-u-zadnjih-cetvrt-stoljeca/


Kasniji prilozi:


Emisija Povijesne kontroverze: Ante Nazor, Branimir Janković, Snježana Koren, Filip Hameršak

Odjeci:

https://www.popodnevnik.hr/blog/u-povijesnim-kontroverzama-sucelili-se-ante-nazor-i-branimir-jankovic/243