Predavanje Feđe Milivojevića „Nastanak provincije Ilirik“ u Sarajevu

Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija (BATHINVS) u saradnji sa Centrom za historijska istraživanja (CeHIS) Univerziteta u Sarajevu – Filozofski fakultet realizirat će ovogodišnji Ciklus javnih predavanja, koji će biti posvećen problemu osnivanja rimske provincije Ilirik.

Ovogodišnji gost predavač je doc. dr. Feđa Milivojević sa Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Rijeci. Tema predavanja je „Nastanak provincije Ilirik“.

Koordinatori projekta su mladi bosanskohercegovački historičari starog vijeka Dženana Kurtović, MA (J. U. Muzej Sarajeva)  i Fadil Hadžiabdić, MA (Udruženje za proučavanje i promoviranje ilirskog naslijeđa i drevnih i klasičnih civilizacija BATHINVS).

Predavanje će biti održano u utorak 12.12.2023. godine sa početkom u 16 sati u Malom amfitetaru na Univerzitetu u Sarajevu – Filozofski fakultet (ul. Franje Račkog 1). Domaćin predavanja biti će Centar za historijska istraživanja (CeHIS).


Izvori:

https://www.ff.unsa.ba/index.php/bs/oglasna-ploca-centra-za-historijska-istrazivanja/18090-najava-predavanja-doc-dr-fede-milivojevica-u-centru-za-historijska-istrazivanja-u-okviru-sedmog-ciklusa-javnih-predavanja-udruzenja-bathinvs

https://historiografija.ba/article.php?id=2109


Odgovori