Online predavanje Ivane Kuhar: „Zagorkinih 30: Proslava jubileja i 1931. godina“

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke poziva sve zainteresirane na online predavanje Ivane Kuhar „Zagorkinih 30: Proslava jubileja i 1931. godina“ koje će se održati u ponedjeljak, 11.12.2023. s početkom u 18 h u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.

Pri kraju ove za Zagorku jubilarne godine, u kojoj obilježavamo 150. godišnjicu njenoga rođenja prisjetiti ćemo se njene još jedne okrugle godine, 1931. Riječ je o godini u kojoj je proslavila 30. godišnjicu vlastitoga novinarskoga rada i društvenog i kulturnog djelovanja. Navedena godina u životu hrvatskih građana, tada već i stanovnika Kraljevine Jugoslavije, donijela je mnoga uzbuđenja u političkom i društvenom smislu, počevši visokim posjetom kraljevskoga para Karađorđević Zagrebu i završivši njihovim posjetom Zagorju, Prigorju i zagrebačkoj okolici. Presječena je ubojstvom Milana Šufflayja, potresima i elementarnim nepogodama u zemlji i svijetu. A kako se u sve to uklopila i kako je uveličana i obilježena spomenuta proslava Zagorkinog 30. jubileja, poslušajte u ponedjeljak u predavanju Ivane Kuhar, više arhivistice Hrvatskog državnog arhiva.

Molimo Vas da rezervirate svoje mjesto na mail zagorka@zenstud.hr.

Predavanje će se održati putem Zoom platforme, te će poveznica i upute za korištenje platforme biti naknadno poslane prijavljenima!

Program financijski podupire Grad Zagreb.


Izvor:


Odgovori