Informatica Museologica 47 (2016)

U izdanju Muzejskog dokumentacijskog centra iz Zagreba objavljen je najnoviji broj stručne publikacije Informatica Museologica 47, koji se bavi očuvanjem, istraživanjem i prezentacijom filmske baštine te sagledava mogućnosti za dugo željeni muzej filma u Hrvatskoj.

 

 

U izdanju Muzejskog dokumentacijskog centra iz Zagreba, objavljen je najnoviji broj stručne publikacije Informatica Museologica 47 (2016) koji u ovome broju donosi 34 autorska priloga.

 

Broj sadržava priloge s međunarodnog skupa ‘Muzeji filma – Film u muzeju’ (održan u organizaciji MDC-a potkraj 2015. godine), kao i brojne priloge iz svijeta hrvatskih muzeja.

 

Tekstovi su podijeljeni u devet tematskih cjelina: 1. Filmska baština i etika; 2. Iskustva europskih muzeja filma; 3. Muzejske i arhivske zbirke filmske građe i kinematografske opreme; 4. Kustoske prakse; 5. Muzeološka funkcija i mjesto video/filma u muzeju. Prezentacija filmske/video građe; 6. Tko se brine za film u muzejima, arhivima, knjižnicama; 7. Zaštita filmske/video baštine; 8. Izazov u susretu ‘analognog’ svijeta i nove digitalne paradigme; 9. Stručna, znanstvena i umjetnička istraživanja.

 

Detaljnije informacije o Informatici Museologici 47 možete pogledati ovdje:

 

http://www.mdc.hr/hr/kalendar/pregled-mjeseca/objavljen-je-najnoviji-broj-strucne-publikacije-informatica-museologica-47-(2016),98942.html?date=11-04-2017&view=list#.WPCBfWO1tet

 

 

Odgovori