Poziv za prijavu: Edukativno-aktivistička škola tranzicijske pravde “Gdje si bio_la 2023?”

Čuo_la si za suočavanje s prošlošću, ali nije ti baš najjasnije što taj pojam podrazumijeva? 

Želiš znati više o utvrđenim činjenicama koje se odnose na rat u Hrvatskoj (1991.-1995.)? 

Misliš da nema razlike između prošlosti i povijesti?

Ne znaš kako grafiti, murali i ostale vrste ulične umjetnosti mogu pričati o ratu? 

Čitaj dalje!

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva na Edukativno-aktivističku školu tranzicijske pravde “Gdje si bio_la 2023.?” koju provodimo već četvrti put, a koja će se održati od 13. do 15. prosinca 2023. u Karlovcu!

Zainteresiranim mladima želimo omogućiti kvalitetnije razumijevanje odnosa prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u društvima koja su prošla kroz sukobe te zajednički promisliti kako možemo utjecati na neponavljanje rata te se angažirati protiv ekspanzije nacionaliz(a)ma. 

Tijekom tri dana programa ćeš imati priliku upoznati se s osnovnim pojmovima tranzicijske pravde, produbiti znanje o ratovima 1990-ih i njihovom naslijeđu, saznati na koji način se o njima poučava u školama, dobiti uvid u iskustva drugih postkonfliktnih društava u izgradnji pomirenja i mira, upoznati se i razmjenjivati mišljenja s drugim zainteresiranim mladim ljudima te otkriti koja uloga mladih u procesima suočavanja s prošlošću, odnosno kako ti možeš doprinijeti izgradnji boljeg društva!

Na školi će predavati domaći i međunarodni stručnjaci iz područja akademije i civilnog društva, a uz predavanja očekuje te sudjelovanje na kreativnim radionicama i studijskim posjetama. 

Škola je namijenjena mladima od 18 do 30 godina iz Hrvatske, a sve troškove prijevoza, smještaja i prehrane pokriva organizator.

Prijaviti se možeš do petka, 24. studenog 2023. u podne ispunjavanjem obrasca

S obzirom da je ograničen broj mjesta za sudjelovanje na školi, odabranim ćemo se polaznicima javiti do srijede, 29. studenog 2023. 

Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno se obratite na email croatia@yihr.org.

Financirano sredstvima Europske unije. 


Izvor:

https://yihr.hr/hr/prijavi-se-edukativno-aktivisticka-skola-tranzicijske-pravde-gdje-si-bio_la-2023


Odgovori