Predstavljanje grafičke novele o Lei Deutsch

Platforma Klio i HERMES vas pozivaju na virtualno predstavljanje nove grafičke novele o Lei Deutsch. Predstavljanje će se održati u utorak 14. studenog 2023. s početkom u 19.00 sati putem Zoom platforme. Registrirati se možete na ovoj poveznici.

Lea Deutsch svojim je glumačkim angažmanom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu postala najmlađa glumica tridesetih godina prošloga stoljeća, koju su zahvaljujući njezinu iznimnom talentu nazivali čudom od djeteta. Rođena je u Zagrebu 18. siječnja 1927., a preminula je sa samo 16 godina na putu prema logoru Auschwitz.

U predstavljanju sudjeluju Ida Ljubić i Tvrtko Pater. Ida Ljubić je nastavnica povijesti u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Predaje uglavnom nacionalnu povijest, a posebnu pažnju pridaje edukaciji o Holokaustu i ljudskim pravima. Tvrtko Pater je neformalni edukator koji radi na područjima obrazovanja o holokaustu, suočavanja s prošlošću i retorike. Ujedno je predsjednik i udruge HERMES.

HERMES sa ponosom predstavlja grafičku novelu “Leina priča” o životu i sudbini ove mlade djevojke koju mnogi nazivaju “hrvatska Anne Frank”. Nadamo se da će njena priča potaknuti mlade da uče o Holokaustu te da poluče pouke i upozorenja iz prošlosti – za današnjost.


Izvor:


Dodatne informacije:


Odgovori