Predavanje Igora Dude “Mjesna zajednica: aktiviranje susjedstva u jugoslavenskom društvenom samoupravljanju” u Sarajevu

Centar za historijska istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Udruženje za modernu historiju organiziraju predavanje “Mjesna zajednica: aktiviranje susjedstva u jugoslavenskom društvenom samoupravljanju”.

Predavanje će držati prof. dr. Igor Duda, sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Predavanje će biti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu (ul. Franje Račkog 1) u četvrtak 26.10.2023. u 15 sati.

Igor Duda (Pula, 1977) redoviti je profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Od 2012. istraživač je u sveučilišnom Centru za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, čiji je suosnivač i pokretač mnogih aktivnosti. Od 2011. vanjski je suradnik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 2021. Research Fellow na Leibnizovu Institutu za istraživanje istočne i jugoistočne Europe (IOS Regensburg). Bavi se poviješću svakodnevice i društvenom povijesti socijalističke Jugoslavije, ponajviše temama slobodnog vremena, turizma, potrošačke kulture, životnog standarda, djetinjstva, oblikovanja socijalističkog čovjeka i sudjelovanja građana u društvenom samoupravljanju.


Izvori:

https://historiografija.ba/article.php?id=1980

https://ff.unsa.ba/index.php/bs/naucnoistrazivacki-rad-bs/dogadaji/17772-promocija-knjiga-i-predavanje-prof-dr-igora-dude-na-univerzitetu-u-sarajevu-filozofski-fakultet


Odgovori