Promocija knjiga “Socijalizam na kućnom pragu” i “Mikrosocijalizam” u Sarajevu

Centar za historijska istraživanja (CeHiS) u saradnji sa Udruženjem za modernu historiju (UMHIS) najavljuje promociju dvije knjige “Socijalizam na kućnom pragu. Mjesna zajednica i svakodnevica društvenog samoupravljanja u Jugoslaviji” (autor prof.dr.Igor Duda) i “Mikrosocijalizam. Mikrostrukture jugoslavenskoga socijalizma u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih” (ur. prof.dr. Igor Duda).

O knjigama, koje je objavila izdavačka kuća “Srednja Europa” iz Zagreba, pored autora govorit će promotori: akad.prof. dr. Husnija Kamberović (Univerzitetu u Sarajevu – Filozofski fakultet, Odsjek za historiju) i dr. Edin Omerčić (Univerzitet u Sarajevu – Institut za historiju). Moderator promocije prof. dr. Amra Šačić Beća (Univerzitetu u Sarajevu – Filozofski fakultet, Odsjek za historiju).

Promocija će biti održana u četvrtak 26.10.2023. u malom amfiteataru (sala 30) na Univerzitetu u Sarajevu – Filozofski fakultet u 14 sati.


Izvori:

https://historiografija.ba/article.php?id=1978

https://ff.unsa.ba/index.php/bs/naucnoistrazivacki-rad-bs/dogadaji/17772-promocija-knjiga-i-predavanje-prof-dr-igora-dude-na-univerzitetu-u-sarajevu-filozofski-fakultet


Odgovori