„Socijalizam na klupi“: Predstavljanja knjiga projekta „Mikrosocijalizam“

Na Šestom međunarodnom znanstvenom skupu Socijalizam na klupi, koji se održava u Puli od 28. do 30. rujna 2023., bit će po prvi put predstavljene knjige koje su rezultat rada na istraživačkom projektu Mikrosocijalizam koji je od 2018. do 2023. financirala Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ).

Knjige su objavljene u rujnu 2023. kao suizdanje Srednje Europe iz Zagreba i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u Biblioteci CeKaPISarnica sveučilišnog Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma. Više o izdanjima moguće je pročitati na stranicama projekta.

U četvrtak, 28. rujna, u 18.30 sati bit će predstavljen zbornik Mikrosocijalizam. Mikrostrukture jugoslavenskoga socijalizma u Hrvatskoj 1970-ih i 1980-ih koji je uredio Igor Duda. O zborniku će govoriti recenzent Goran Musić (Sveučilište u Beču), Damir Agičić kao izdavač, autori poglavlja Chiara Bonfiglioli, Anita Buhin, Tina Filipović, Magdalena Najbar-Agičić i Saša Vejzagić te Igor Duda kao autor dvaju poglavlja i urednik.

Dan kasnije, u petak, 29. rujna, u 19.00 sati predstavlja se znanstvena monografija Socijalizam na kućnom pragu. Mjesna zajednica i svakodnevica društvenog samoupravljanja u Jugoslaviji, četvrta autorska knjiga Igora Dude, voditelja projekta Mikrosocijalizam. U promociji sudjeluju recenzentice Ivana Dobrivojević Tomić (Institut za suvremenu povijest, Beograd) i Tanja Petrović (ZRC Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, Ljubljana), Damir Agičić uime izdavača te autor knjige.

Mjesto održavanja obje promocije je dvorana Pula na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, Pula, Preradovićeva 1 (novija zgrada). Događaji su otvoreni za javnost i svi ste dobrodošli!


Izvori i dodatne obavijesti:

https://www.unipu.hr/ckpis/obavijesti?@=2fg9e#news_107528

https://historiografija.ba/article.php?id=1926

https://historiografija.ba/article.php?id=1928


Odgovori