Ciklus predavanja Virtualnog muzeja Dotrščina – Tia Glavočić: Održivi mir i građanska svijest

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, petak, 22. rujna 2023. u 18 sati. 

Predavanje se bavi pojmom mira, te istražuje značenje i prakse održivog mira koji se odnosi na (željeno) sveobuhvatno uređenje i stanje društva. Govorit će o građanskom mirovnom aktivizmu na primjeru Antiratne kampanje iz 1990-ih, te se dodirnuti tema izgradnje mira, suočavanja s prošlošću i važnosti mirovnog obrazovanja.

Predavanje se održava u povodu Svjetskog dana mira.

Tia Glavočić diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi u udruzi Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću. Bavi se istraživanjem političkog nasilja te kulturom sjećanja, posebno vezano za Drugi svjetski rat.

Predavanje je dio ciklusa Obrazovnog programa Dotrščina koji se kroz 2023. godinu održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, Hrvatskom udrugom nastavnika povijesti i Knjižnicom i čitaonicom Bogdana Ogrizovića.

Za sva predavanja u sklopu ciklusa Obrazovnog programa Virtualnog muzeja Dotrščina sudionici/ce mogu dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju. Potvrde će izdati Hrvatska udruga nastavnika povijesti.


Izvori:

https://www.facebook.com/virtualnimuzejdotrscina

https://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72


Odgovori