“Natales grate numeras?” (Zadar, 7. i 8. travnja 2017.)

Međunarodni znanstveni skup povodom 60. godišnjice osnutka Odjela za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru – International Conference to mark the 60th anniversary of the Department of Classical Philology at the University of Zadar.

 
U Zadru je na temeljima antičke kulture i višestoljetne visokoškolske tradicije akademske godine 1956./57. utemeljen Filozofski fakultet u Zadru, a tadašnji je Odsjek za latinski jezik bio među prvih šest novoosnovanih odsjeka. Osamdesetih godina Odsjek je uveo i studij grčkoga te je nakon tegotnih ratnih i poslijeratnih godina narastao i brojem nastavnika i područjima proučavanja klasičnih jezika i književnosti.

 
Stoga Odjel za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru povodom 60. godišnjice osnutka organizira međunarodni znanstveni skup „Natales grate numeras?“ koji će se održati 7. i 8. travnja 2017. godine. Pozivamo kolege i prijatelje iz naše i srodnih struka da nam se svojim sudjelovanjem pridruže u obilježavanju godišnjice, kako bismo sa sve više razloga potvrdno odgovarali na Horacijevo pitanje iz naslova.

 
Predviđa se sudjelovanje znanstvenika s hrvatskih i inozemnih sveučilišta iz područja klasične filologije i srodnih disciplina. Plenarna predavanja održat će uvaženi profesori prof. dr. sc. David Elmer (Harvard University), prof. dr. sc. Stephen Heyworth (Oxford University) i prof. dr. sc. Darko Novaković (Sveučilište u Zagrebu). Skup ćemo zaključiti zajedničkom večerom i razgledanjem grada koji je ove godine dobio titulu – European Best Destination 2016.

 
Conference poster (english)
Plakat skupa (hrvatski)
Program skupa / Conference Programme
Registracijski obrazac / Registration form
Travel and accommodation information
Pozivnica
Call for papers
Prijavni list
Application form

 

http://www.unizd.hr/klasicnafilologija/ZnanstveniskupNatalesgratenumeras/tabid/7355/Default.aspx

Odgovori