Međunarodna konferencija „Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration“

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (od 6. do 8. travnja 2017).

 

 

Od 6. do 8. travnja, u dvorani F22, u prostorima ADU-a u Frankopanskoj ulici 22.

 

U organizaciji Odsjeka za dramaturgiju ADU na Akademiji dramske umjetnosti se od četvrtka, 6. do subote, 8. travnja 2017. održava međunarodna konferencija Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration.

 

Konferencija je dio višegodišnjeg znanstvenog projekta Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti koji vodi prof. dr. sc. Sibila Petlevski, a podupire Hrvatska zaklada za znanost.

 

Naratologija, kao jedna od „velikih“ disciplina u okviru teorije književnosti, razvija se u sve više smjerova i primjenjuje daleko šire od prvotne analize umjetničkih tekstova, što je vidljivo i iz odabranih tema koje će izlagači i izlagačice prezentirati na trodnevnom simpoziju. Uz četrdesetak profesora i doktoranata iz 14 zemalja, posebno ističemo izlaganja posebnih gostiju: nizozemske naratologinje i filmske umjetnice Mieke Bal, francuske filozofkinje izvedbe Josette Féral, britanskog hispanista i stručnjaka za španjolski „zlatni vijek“ Jeremyja Lawrancea te renomiranog danskog naratologa mlađe generacije Stefana Iversena. Oni će u odvojenim sesijama održati plenarna predavanja svakog dana simpozija, a večernji termini namijenjeni su projekcijama filmova Mieke Bal, koje će autorica popratiti kratkim izlaganjima.

 

Konferencija se održava u dvorani F22, u prostorima ADU-a u Frankopanskoj ulici 22.

 

Predavanja će se održavati na engleskom jeziku.

 

Raspored izlaganja preuzmite ovdje:

 

http://masterwww.adu.hr/pozivamo-vas-na-medunarodnu-konferenciju-narratology-and-its-discontents-narrating-beyond-narration/

 

 

Odgovori