Predavanja povjesničara Jeremyja Lawrancea u Zagrebu

Britanski akademik Jeremy Lawrance, lingvist i povjesničar, stručnjak je za španjolski “zlatni vijek”, govorit će u Zagrebu (četvrtak 6.04, 19.30; petak, 7.04.2017, 9h) o sjećanju i traumi Sefarda u egzilu i drugim temama.

 

 

O knjigama, sjećanju i traumi

 

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

 

Četvrtak, 06.04.2017. 19:30

 

Hrvatsko-hispansko društvo, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pozivaju na tribinu ‘Kulture susreta’ pod naslovom: ‘O knjigama, sjećanju i traumi’. O sjećanju i traumi Sefarda u egzilu, knjižnicama i pismenosti, humanizmu i imperijalizmu govorit će nam britanski akademik Jeremy Lawrance, lingvist i povjesničar, bivši predsjednik Društva hispanista Velike Britanije i Irske.

 

Sudjeluju: Jeremy Lawrance, Sibila Petlevski, Lucia Leman, Tomica Bajsić

 

Britanski akademik Jeremy Lawrance, lingvist i povjesničar, stručnjak je za španjolski “zlatni vijek” kojega od 2006. godine predaje na Sveučilištu u Nottinghamu. Bio je predsjednik Društva hispanista Velike Britanije i Irske, a u Zagreb dolazi kao pozvani predavač i jedan od uvodničara međunarodne konferencije „Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration“ koja se održava od 6. do 8. travnja u organizaciji Odsjeka za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti, a u sklopu višegodišnjeg znanstvenog projekta prof. dr. sc.  Sibile Petlevski poduprtog od Hrvatske zaklade za znanost, a na konferenciji govori o sjećanju i traumi Sefarda u egzilu: i jednom izdanju knjige iz 1600. godine.

 

Izvor: http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72

 

 

Akademik Lawrance će kao gost i jedan od uvodničara konferencije Narratology and Its Discontents: Narrating Beyond Narration održati predavanje u petak, 7. travnja u 9 sati (F22 Nova scena ADU, Frankopanska 22, Zagreb)

 

Jeremy Lawrance: Memory and Trauma among Exiled Sephardim: A Curious Edition of Targum Shir Ha-Shirim (Salonika 1600).

 

Izvor i dodatne informacije:

 

http://masterwww.adu.hr/pozivamo-vas-na-medunarodnu-konferenciju-narratology-and-its-discontents-narrating-beyond-narration/

 

Odgovori