Pop-up izložba „Kajzerica – skica povijesti za budućnost“

Pridružite nam se ovoga petka, 30.06.2023. u 18 sati u Budućem parku Kajzerica u Zagrebu na završnom događanju projekta, otvorenju pop-up izložbe „Kajzerica – skica povijesti za budućnost“

Možda ste već primijetili veseo i šarolik mural, koji su učenici OŠ Kajzerica s Leonardom Lesićem oslikali u pothodniku Remetinečkog rotora. Dio je to našeg polugodišnjeg bavljenja kvartom Kajzerica tijekom kojeg smo istraživali arhitektonsku i urbanističku povijest, ali i sadašnjost kvarta, te s njezinim stanovnicima promišljali želje i vizije za budućnost.


Naš istraživački tim koji čine arhitekti Antun Sevšek i Mauro Sirotnjak, povjesničarka umjetnosti Irena Šimić i sociologinja Antonija Komazlić objedinili su svoje istraživanje kao i rezultate radionice u obliku izložbe koju ćemo predstaviti u budućem parku Kajzerica.

 

Glazbeni program: Irma uz pratnju Jana Jakovljeva na gitari
 


Više o projektu na linku.


Događanje je dio projekta „Kajzerica – skica povijesti za budućnost“ koji zajednički provode Goethe-Institut Kroatien, Francuski institut u Hrvatskoj u suradnji s kustoskim kolektivom BLOK, a financijski podupire Njemačko-francuski kulturni fond.


Izvor:

https://www.goethe.de/ins/hr/hr/ver.cfm?event_id=24860029


Odgovori