Poziv za prijavu na znanstveno-stručni skup „Riječki identitet: gospodarski, povijesni, jezični i kulturni odjeci povodom 150. obljetnice izgradnje željezničkih pruga Rijeka-Karlovac i Rijeka-Pivka”

Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci – Filozofski fakultet, Građevinski fakultet i Centar za industrijsku baštinu te Zavod za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli, uz potporu partnerskih institucija, pozivaju na sudjelovanje na interdisciplinarnom znanstveno-stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem „Riječki identitet: gospodarski, povijesni, jezični i kulturni odjeci povodom 150. obljetnice izgradnje željezničkih pruga Rijeka-Karlovac i Rijeka-Pivka” koji će se održati u Rijeci 23. listopada 2023. godine.

Dobrodošle su teme povezane s temom željeznice u Rijeci i okolici, te posebno pruga Rijeka-Pivka i Rijeka-Karlovac, kao i željeznica u drugim krajevima Austro-Ugarske Monarhije. Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski pri čemu se, bez obzira na jezik izlaganja, izlagači mole da Power Point prezentacije ili postere pripreme na engleskom jeziku. Planirano vrijeme izlaganja je do najviše 15 minuta.

Zainteresirane molimo da naslov i sažetak rada (duljine do 300 riječi, s do 6 ključnih riječi) dostave najkasnije do 10. srpnja 2023. na adresu elektroničke pošte 150.pruge@uniri.hr.

Autori će biti obaviješteni o prihvaćanju tema do 30. srpnja 2023. godine. Prezentirani radovi će se objaviti u obliku elektroničkog zbornika dostupnog u otvorenom pristupu u skladu s FAIR principima otvorene znanosti te CC BY licencijima. Pisani radovi mogu biti dugi do 1 autorskog arka (16 stranica po 1800 znakova), s najviše 10 priloga (fotografije, crteži, grafikoni i sl.)



Odgovori