Claire North, „Itaka“

Naslov izvornika: Ithaka

Jezik izvornika: Engleski

Prevoditelj: Paula Jurišić

Broj stranica: 380

Godina izdanja: 2023.


Zadivljujuće kompleksan i prepun preokreta, mračno fascinantan roman koji oduzima dah.“

Jennifer Saint


Poslušajte moj glas: glas one koju su lišili časti, moći, vatre koja je trebala biti moja, glas one koja više nema što izgubiti jer su joj pjesnici već sve oduzeli, one koja jedina može reći istinu. Poslušajte glas one koja će rastvoriti veo vremena i ispričati priče koje samo žene mogu ispričati.

Gotovo je osamnaest godina prošlo otkako je Odisej otišao i sa sobom u rat poveo sve za borbu stasale i sposobne muškarce. Nitko se od njih nije vratio, a na itačkim je ženama da vode kraljevstvo.

Glasine da je Odisej mrtav sve su brojnije, a prosci opsjedaju vrata Penelope, žene koja je jako mlada postala kraljica. No nitko od prosaca nije dovoljno snažan da zauzme prijestolje, barem ne još. Dok svi čekaju da se jezičac moći pomakne, Penelopa je itekako svjesna da svaki njezin potez može odvesti u krvavi rat.

Roman Itaka višestruko nagrađivane engleske autorice Claire North priča je o Penelopi, čuvenoj Odisejevoj ženi. Priča o tome kako će, dok hirovi bogova diktiraju ratove u svijetu smrtnika, na jednom otoku izbori napuštenih žena – i njihovih božica – promijeniti tok svijeta.


„Ljubavno pismo utišanim ženama povijesti.“

Booklist


„Itaka dočarava svijet u kojem žene, koje su njihovi muškarci napustili, moraju istkati vlastite sudbine.

The Times


Izvor:


Odgovori