Katalog izložbe “U fotografskom atelijeru Antuna Miletića”

Katalog izložbe “U fotografskom atelijeru Antuna Miletića” autorice Marine Filipović nova je publikacija Dubrovačkih muzeja.

Riječ je o hrvatsko-engleskom katalogu istoimene izložbe koja je bila otvorena u Kneževom dvoru u studenom 2020. godine. Dubrovčanin Antun Miletić jedan je od najznačajnijih atelijerskih fotografa koji je djelovao od kasnih 1880-ih pa sve do 1925. godine. U prvom dijelu kataloga  predstavljen je život i profesionalno djelovanje Antuna Miletića. Također, predstavljena su i nova saznanja o Miletićevom iznimno bogatom društveno-kulturnom i političkom djelovanju.

U drugom dijelu kataloga opisano je preko 380 fotografija, od kojih je većina iz fundusa Dubrovačkih muzeja, a dio je posuđen od privatnih vlasnika i kolekcionara. Fotografije su raspoređene po tematskim cjelinama: Gospođe i sinjorine, Djeca, Gospari, Gospođe i gospari, Čeljad iz dubrovačkog kraja, Čeljad od Crkve, Skulari, Sokolaši, Soldati, Mužikanti, U teatru, te I sve ostalo… 

Katalog izložbe “U fotografskom atelijeru Antuna Miletića” dostupan je u muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru i na popustu je 20 posto do 12. ožujka 2023. godine.


Izvor:

https://www.dumus.hr/hr/kulturno-povijesni-muzej/novosti/iz-tiska-izasao-katalog-u-fotografskom-atelijeru-antuna-miletica,653.html


Odgovori