Filozofski fakultet u Zagrebu – Okrugli stol o reformi studija povijesti

Redakcija 18. broja časopisa Pro tempore odlučila je organizirati okrugli stol na temu reforme studija povijesti. Okrugli stol održat će se u srijedu, 1. ožujka 2023. u konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Reforma studija trenutno je aktualna tema na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stoga je namjera događaja omogućiti studentima da u dijalogu s profesorima izraze svoje želje, kritike i (ne)zadovoljstvo strukturom samog studija.

Na okruglom stolu nastupit će troje članova redakcije časopisa (Ivana Đordić, Adrian Filčić i Filip Bačurin) koji će izraziti stav o navedenoj temi i potkrijepiti ga rezultatima ankete o zadovoljstvu studenata preddiplomskog i diplomskog studija povijesti. Na njihovo će se izlaganje referirati doc. dr. sc. Branimir Janković predstavljanjem vlastitog viđenja problema i osvrtom na svoje predavačko iskustvo. Na samom kraju izlagat će Tihana Kušter, magistra povijesti i povijesti umjetnosti, osnivačica portala Povcast.hr i studentica na poslijediplomskom studiju predmoderne povijesti, koja će govoriti o važnosti predavanja digitalne historije u okviru reforme studija povijesti.

Predviđeno trajanje izlaganja je oko sat vremena, nakon čega će se povesti diskusija s profesorima, studentima i drugim zainteresiranim sudionicima. Cilj je omogućiti neopterećeno i slobodno izražavanje vlastitog stava i moguće kreiranje novih ideja o ovoj aktualnoj temi.


Izvori:

https://www.facebook.com/events/3306355842961378/

https://www.ffzg.unizg.hr/pov/pov2/index.php


Odgovori