Predstavljanje povijesnog romana Nenada Stojkovića “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić” u Puli

U srijedu, 1. veljače 2023. s početkom u 18 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, u  okviru prve ovogodišnje Književne večeri, pulski autor Nenad Stojković predstavit će svoj povijesni roman “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić”,  proglašen najboljim hrvatskim povijesnim romanom na petom književnom natječaju “Knez Trpimir” Gradske knjižnice Kaštela.

O knjizi “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić”:

“Vatrena vila” objavljena je u sunakladništvu Gradske knjižnice Kaštela i izdavačke kuće Bošković. “Roman donosi priču o Mili Gojsalić, jednoj od naših najvećih junakinja, život Poljičke Republike i naslijeđe slavnih Frankopana kao južnog i sjevernog krila hrvatskog Jadrana, suočenih s naizgled nemogućim omjerima snaga u borbi protiv golemog Osmanskog Carstva. Pustolovni, pikarski i ljubavni roman skrojen je da modernu publiku poveže s njenim nevjerojatnim naslijeđem”, navode organizatori promocije.

O autoru:

Nenad Stojković je rođen u Puli. Nakon matematičko-prirodoslovne gimnazije pohađao je Universita degli Studi di Bologna i Sveučilište u Rijeci. Magistar edukacije Povijesti i Engleskog jezika, prevoditelj i tekstopisac. Nagrađivan i objavljivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova. Knjiga “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić” njegov je drugi roman, a roman prvijenac “Plamen u bezdanu”, objavljen u studenom 2021., rasprodan je u godinu dana.

Pozivnica


Izvor:


Odgovori