Predstavljanje rezultata projekta “Kako se nositi s popularnim mitovima”

U video materijalima smo dekonstruirali po jedan mit iz svake partnerske zemlje: poricanje i iskrivljavanje činjenica o Holokaustu na primjeru logora Jasenovac (Hrvatska), Kosovski mit, kao primjer državotvornog mita koji ima snažan utjecaj na društvo u Srbiji i danas (Srbija); mržnja i stereotipi prema Romima na primjeru Rumunjske (Rumunjska); tajne škole na primjeru Grčke, koje nam govore o načinu na koji se tamošnje stanovništvo nosi s osmanskim nasljeđem (Grčka);  o Kolumbu, koji se bavi i širom temom kolonijalizma i odnosa kolonijalnih sila prema narodima koji su živjeli na tim teritorijima ranije (Španjolska).

Priručnik “Kako se nositi s popularnim mitovima?” ima za cilj pridonijeti procesu dekonstrukcije mitova i iskrivljavanja povijesnih činjenica u radu s mladima i formalnom obrazovanju. U publikaciji možete pronaći po dva dekonstruirana mita iz svake partnerske zemlje, što znači ukupno 10 tema. Također možete proučiti metodologiju korištenu za dekonstrukciju tih mitova i primijeniti je u svom radu. U publikaciji možete pronaći metode rada na ovim temama. Također, unutar priručnika nalazi se popis digitalnih alata koje smatramo najkorisnijima pri provedbi online aktivnosti s mladima.


Poveznica na rezultate:

https://kulturasjecanja.documenta.hr/hr/aktivnosti-i-javni-dogadjaji/rezultati-projekta-kako-se-nositi-s-popularnim-mitovima/


Koristimo ovu priliku i da još jednom pozovemo sve zainteresirane na prezentaciju rezultata projekta, koja će se održati u  srijedu 25. siječnja 2023. u dvorani Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112c) od 16 sati.


Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije


Izvor:

https://www.facebook.com/DocumentaZagreb/


Odgovori