7. kolokvij serije Modeli i iskustva intelektualnog transfera u razdoblju (proto)modernizacije: ”Filologija, rod i nacija”

Pozivaju se svi na dva predavanja koja će se u sklopu 7. kolokvija pod naslovom Filologija, rod i nacija – kontakti u procesima modernizacije održati u srijedu 25. siječnja 2023. u 11 sati u dvorani A119 Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

  • Dr. sc. Václav Čermák govorit će o Važnosti filoloških istraživanja za početke češkog narodnog preporoda i njihov odjek među Južnim Slavenima (predavanje na hrvatskom jeziku).
  • Dr. sc. Lena Magnone će održati predavanje Mothers of the Nation, or how canonical women writers have been created (Majke nacije ili kako su stvarane kanonske autorice; predavanje na engleskom).

Sažetke predavanja

Predavanja su organizirana u sklopu projekta Europski korijeni moderne Hrvatske: transfer ideja na političkom i kulturnom polju u 18. i 19. stoljeću, HRZZ, IP-2018-01-2539 u suradnji Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Izvori:

http://www.isp.hr/25-sijecnja-2023-poziv-na-7-kolokvij-serije-modeli-i-iskustva-intelektualnog-transfera-u-razdoblju-protomodernizacije-filologija-rod-i-nacija-kontakti-u-procesima-modernizacije/


Odgovori