3. dani ICARUS-a u Hrvatskoj

3. dani ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom “Arhivi bez granica” održat će se u Gradskom muzeju Vukovar (16-18.3.2017).

 

 

3. dani ICARUS-a u Hrvatskoj

Gradski muzej Vukovar

16. – 18.03.2017.

 

 

ICARUS Hrvatska u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch / Međunarodni centar za arhivska istraživanja), Državnim arhivom u Vukovaru i drugim partnerima organizira 3. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom Arhivi bez granica koji će se održati u Vukovaru, Gradski muzej Vukovar, 16. – 18. ožujka 2017. godine.

 

Na skupu će biti predstavljena djelatnost ICARUS-a i njegovih članova kroz raznovrsne aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine u okviru tekućih arhivskih projekata i programa diljem Europe, s naglaskom na co:op projekt i digitalne platforme Monasterium, Topotheque i Matricula, kao i iskustva i mogućnosti hrvatskih arhiva i drugih baštinskih ustanova na ovom području uključujući DARIAH, COURAGE, Digitalizaciju glagoljske baštine i druge projekte.

 

ICARUS konzorcij sa sjedištem u Beču osnovan je 2008. godine u cilju promicanja suradnje između arhiva i drugih ustanova koje se zalažu za očuvanje kulturne baštine, te uz to permanentno razvijaju mogućnosti stručne, organizacijske i financijske podrške projektima i strategijama koji se bave dostupnošću arhivskoga gradiva u elektroničkom obliku. Od svog osnivanja pokrenuo je više od desetak raznovrsnih EU projekata i trenutno okuplja 200 članova iz 35 europskih zemalja i Kanade među kojima su različiti arhivi, instituti, istraživački centri, fakulteti, knjižnice i drugi, uključujući i hrvatske partnere.

 

Sudjelovanje u radu skupa je besplatno, a osim mogućnosti praćenja programa sudionicima će biti osigurani radni ručkovi i svečana večera. Program skupa će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite u Vukovaru i molimo vas da o skupu obavijestite sve potencijalno zainteresirane kolege. Svoje prijave s navedenim imenom i prezimenom te ustanovom zaposlenja, kao i sve dodatne upite molimo dostavite na e-adresu: info.icarushr@gmail.com.

 

Program:

http://www.mdc.hr/files/images/2017/GMV_Program_Vukovar_Final.pdf

 

Predsjednica ICARUS Hrvatska
dr. sc. Vlatka Lemić

 

Izvor:

 

http://www.mdc.hr/

 

http://icar-us.eu/en/events/

 

 

Odgovori