Iskustvo u gužvi – retrospektivna izložba Goranke Matić

Nakon velikog beogradskog uspjeha predstavljanja izabranog opusa fotografkinje Goranke Matić naslovljenog „Iskustvo u gužvi” kojeg kustoski potpisuje Una Popović a organizira Muzej savremene umetnosti u Beogradu, izložba gostuje u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba se otvara 13. rujna i  traje do 30. listopada 2022. godine.


Izložba u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavit će sljedeće cjeline:

1. prva autorska izložba i radovi napravljeni u mediju fotografije

2. fotografije rock koncerata i protagonista jugoslovenskog novog talasa zajedno sa sudionicima likovne scene nastale osamdesetih godina u čijem je središtu bio Studentski kulturni centar u Beogradu (rock fotografija, način života sudionika rock i umjetničke scene, dizajn omota glazbenih albuma). Goranka Matić je fotografirala glazbenike, grupe i koncerte grupa kao što su EKV, Partibrejkersi, Haustor, Film, Azra i drugi.

3. portreti (umjetnici, redatelji, pisci, političari i dr.),

4. 10 godina protiv (fotografije s političkih skupova, manifestacija i protesta u Beogradu 1990. –2000. protiv rata u Jugoslaviji i političkog režima),

5. umjetnički projekti (projekti Matrilinearno ogledalo, Memorabilije, Portreti sa prijateljicama, Ožiljci, Tiho teče Sutjeska i dr).


Izvor i dodatne obavijesti:

http://www.msu.hr/dogadanja/iskustvo_u_guzvi_retrospektiva_goranka_matic/1006.html


Odgovori