UNIZG.hr: Predstavljanje knjiga docenta Veselinovića i znanstveni skup o populizmu na Sveučilištu u Zagrebu

Predstavljanje knjiga “Populizam u medijima i politici”, “Populistički duhovi vremena i izazovi demokraciji” i “Suvremeno pravaštvo” autora i urednika doc. dr. sc. Velimira Veselinovića održat će se u petak 16. rujna 2022. u 9 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb).

Knjige će predstaviti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, recenzenti prof. dr. sc. Stjepan Matković i doc. dr. sc. Pavle Kalinić, nakladnik Zvonimir Despot a nazočnima će se obratiti autor i urednik knjiga docent Veselinović.

Nakon predstavljanja knjiga, u auli Sveučilišta u Zagrebu održat će se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Populizam u medijima i politici”. Cilj skupa je analiza populizma kroz teorijsku i empirijsku dimenziju s naglascima na njegov povijesni razvoj, osobito u suvremenoj hrvatskoj političkoj povijesti, ali i njegova recentna pojava u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj politici unazad nekoliko desetljeća.

PROGRAM


Izvor:

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/predstavljanje-knjiga-docenta-veselinovica-i-znanstveni-skup-o-populizmu-na-sveucilistu-u-zagrebu/

https://www.facebook.com/UniZg/


Odgovori