Reagiranje na izjave Domazeta Loše da povijest nije znanost i da povjesničari Jakovina i Klasić “zastupaju tezu srpske politike”

Portal Historiografija.hr drži da profesionalni povjesničari u ovakvim situacijama trebaju nadići sva međusobna razilaženja i štititi svoju struku i svoje kolege te upućuje poziv svima da to zajednički i učinimo.

 

 

Admiral u mirovini Davor Domazet Lošo gostujući 6. ožujka 2017. na HRT-u odgovarao je na kritike povjesničara povodom projekta Hrvatskog generalskog zbora Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu, namijenjenog nastavnicima povijesti, izričući kako povijest nije znanost, izjavivši za povjesničare Jakovinu i Klasića da “zastupaju tezu srpske politike”.

 

 

Ratna zbivanja iz perspektive sudionika tog vremena

 

06. 03. 2017. HRT

 

Hrvatski generalski zbor nositelj je projekta Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu. Cilj tog programa je upoznati nastavnike povijesti s događajima iz ratnih zbivanja devedesetih iz perspektive sudionika tog vremena. Projekt financira Ministarstvo branitelja sa 100 tisuća kuna.

 

Kako je projekt zamišljen, koliko će trajati, koji je krajnji cilj ove inicijative, ali i o aktualnim udžbenicima povijesti u emisiji Studio 4 govorio je admiral u mirovini Davor Domazet Lošo.

 

Emisija je dostupna na poveznici:

 

http://vijesti.hrt.hr/377506/ratna-zbivanja-iz-perspektive-sudionika-tog-vremena

 

 

Tijek emisije i izjave prenesene su na:

 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/davor-domazet-loso-svasta-izgovorio-na-hrtu-jakovinu-i-klasica-optuzio-da-sire-velikosrpsku-politiku/954793.aspx

 

 

Dodatne informacije:

 

http://lupiga.com/vijesti/lupiga-na-predavanju-hrvatskih-generala-uskoro-ce-pred-skolsku-djecu-a-tvrde-da-je-ubojica-civila-mirko-norac-heroj

 

 

Odgovori