Filmski kurikulum u kinu Tuškanac, 24. svibnja 2022.

Najavljujemo nastavak projekcija hrvatskih dugometražnih filmova u sklopu programa „Filmski kurikulum“ kina Tuškanac. 

U utorak, 24. svibnja 2022., u 18h gledatelji imaju priliku besplatno pogledati filmove redatelja Lordana Zafranovića „Poslije podne (Puška)“ i „Okupacija u 26 slika“. Nakon projekcije razgovor s redateljem održat će filmski arhivist Hrvatske kinoteke Juraj Kukoč.


Filmski kurikulum

Filmski kurikulum je program započet u jesen 2019. godine, a namijenjen je studentima povijesti hrvatskog igranog filma, ali i svim ostalim građanima zainteresiranima za upoznavanje s hrvatskom filmskom baštinom.

Filmski kurikulum u utorak, 24. svibnja, u 18 h posvećen je redatelju Lordanu Zafranoviću, koji će biti gost projekcije. Prvi film na programu jedan je od najboljih kratkih igranih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, virtuozna stilska vježba, ali i minuciozan uvid u „povijest nasilja“ Poslije podne (Puška). Razmatranja o povezanosti ljudske prirode i nasilja Zafranović je nastavio kroz širi epski zamah u drugom filmu na programu, klasiku Okupacija u 26 slika. Nakon projekcije razgovor s redateljem Lordanom Zafranovićem održat će filmski arhivist Hrvatske kinoteke Juraj Kukoč.

Utorak, 24.05. u 18:00
gost projekcije: Lordan Zafranović

Poslije podne (Puška) (Lordan Zafranović, 1968)Okupacija u 26 slika (Lordan Zafranović, 1978)

Ulaz na ovu projekciju je besplatan.

Program je realiziran kao suradnja kina Tuškanac, Hrvatske kinoteke i nastavnika hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti, Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima.


Izvori:

http://kinotuskanac.hr/cycle/filmski-kurikulum

http://www.arhiv.hr/hr-hr/Izlozbe-i-dogadjanja/ArticleId/1567/oamid/1633


Odgovori