Međunarodni znanstveni skup “Everyday Life in State-Socialist Societies”

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u organizaciji Rosa Luxemburg Foundation Southeast Europe i Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, od 12. do 15. svibnja 2022. održava se međunarodni znanstveni skup Everyday Life in State-Socialist Societies čija je tema povijest svakodnevnog života u socijalističkim društvima (program).

Ustanove partneri su Fakultet za sociologiju i socijalni rad Sveučilišta Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Međunarodni institut za društvenu povijest (IISG, Amsterdam),  Leibnizov Institut za studije istočne i jugoistočne Europe (IOS, Regensburg), Odjel za rodne studije i Odjel za povijest Srednjoeuropskog sveučilišta (CEU, Beč i Budimpešta).

Skup se održava u dvoranama Pula (četvrtak) i Istra (petak-nedjelja) Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, kojemu zahvaljujemo na suradnji, kao i Filozofskom fakultetu te SRIC-u na informatičkoj podršci. Tri pozvana predavanja (Igor Duda, Marsha Siefert, Martha Lampland) i okrugli stol prenosit će se putem interneta (Youtube).

Skup intervjuom najavljuju Marcel van der Linden i Alina-Sandra Cucu: What Was Life Like in Socialism? An upcoming conference brings together young historians from around Europe.


Izvor:

https://www.unipu.hr/ckpis/dogadanja


Odgovori