Okrugli stol “29 godina od ratnih zločina u Ahmićima”

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) iz Sarajeva, Centar za građansku hrabrost, Centar za žene žrtve rata – ROSA, Ženska mreža Hrvatske i Inicijativa mladih za ljudska prava pozivaju vas na okrugli stol pod nazivom “Ne u naše ime – 29 godina od ratnih zločina u Ahmićima”. Okrugli stol će se održati 14. travnja 2022. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Na okruglom stolu će govoriti Edvin Kanka Ćudić, koordinator UDIK-a iz Sarajeva, Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, Jerko Bakotin, novinar Novosti te Vlado Vurušić, novinar Jutarnjeg lista. Razgovor će moderirati Branka Vierda, koordinatorica programa za pravdu i pomirenje Inicijative mladih za ljudska prava.

Obilježavajući 29. obljetnicu ratnog zločina u Ahmićima, razgovarat ćemo o službenim politikama sjećanja Republike Hrvatske u odnosu na rat u Bosni i Hercegovini (1992.-1994.), odnosu i stavovima visokih hrvatskih dužnosnika iz RH oko izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini te otvoriti prostor za razgovor o perspektivama i razmišljanjima koje nudi civilno društvo iz Bosne i Hercegovine uz propitivanje mogućnosti regionalne suradnje u okviru odgovornog suočavanja s prošlošću.


Izvori i dodatne informacije:

https://www.facebook.com/events/1690172031327803/

http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-i-citaonica-bogdana-ogrizovica/72

https://historiografija.ba/article.php?id=1222

http://yihr.hr/hr/izjava-za-javnost-ne-u-nase-ime-29-godisnjica-ratnih-zlocina-u-ahmicima/


Odgovori