Izložba “Mirovni aktivizam devedesetih i danas” u Zagrebu

Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na

otvorenje izložbe “Mirovni aktivizam devedesetih i danas”

u srijedu 6. 4. 2022. od 18:00 do 19:00 sati u predvorju kina Studentskog centra (SC), Savska 25, Zagreb

Što nam u Hrvatskoj danas znači mir kad svjedočimo ratovima u Ukrajini i drugim dijelovima svijeta?

Zapisane misli i perspektive o ovom i sličnim pitanjima možete pročitati na izložbi “Mirovni aktivizam devedesetih i danas”. Kroz fotografije i izjave članica i članova Antiratne kampanje Hrvatske te aktivistkinja i aktivista rođenih nakon ratova devedesetih, izložba omogućuje razmjenu iskustava dvaju generacija mirovnih aktivistkinja i aktivista.

Na eksponatima izložbe kao i u svakodnevnom djelovanju, ove dvije grupe vode dijalog o nasljeđu mirovnog i antiratnog aktivizma devedesetih, mogućnostima neformalnih programa mirovnog obrazovanja, mirovnom radu u političkoj areni, potencijalu dijaloga i mirnog rješavanja sukoba te motivaciji za mirovnjački doprinos.

Izložbu organiziraju Inicijativa mladih za ljudska prava i DKolektiv – organizacija za društveni razvoj kako bi sačuvali sjećanje na one među nama koji su u najteža vremena aktivno i predano nastojali sačuvati i održati mir, ukazali na kontinuitet mirovnog rada od devedesetih do danas, prepoznali sličnosti i razlike među generacijama u poimanju mirovnog doprinosa tijekom i nakon ratova te inspirirali na aktivan doprinos društva i pojedinaca u čuvanju i stvaranju mira.

Pridružite nam se na otvorenju izložbe u predvorju kina Studentskog centra u Zagrebu u srijedu, 6. travnja 2022. godine u 18 sati!

Na otvorenju će nastupiti i Zbor Domaćigosti, a izložbu će svi zainteresirani moći posjetiti i naredna dva dana, 7. i 8. travnja.

Ulaz na izložbu je besplatan.

U prostoru izložbe obavezno je nošenje maski


Izvor:

http://yihr.hr/hr/otvorenje-izlozbe-mirovni-aktivizam-devedesetih-i-danas-6-travnja-u-18-sati/


Odgovori