Promocija romana Hinka Gottlieba ‘Ključ od velikih vrata’

Prva promocija nove nakladničke kuće Bodoni održat će se u prostoru Knjižare Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) u četvrtak 17. veljače 2022. u 20 sati.

Nakladnička kuća Bodoni objavljivat će prijevode važnih djela, klasike i suvremene klasike te djela koja kod nas nikad nisu objavljena ili prevedena. Također, mnogo će se pozornosti novim čitateljima – djeci – u seriji slikovnica najboljih domaćih i svjetskih pisaca i ilustratora. Jedan od prvih objavljenih naslova je zaboravljeni klasik Hinka Gottlieba, “Ključ od velikih vrata“, roman izvorno napisan na hrvatskom jeziku, ali objavljen samo u New Yorku, u engleskom prijevodu 1947. godine. 

O prvom hrvatskom izdanju te važne knjige govorit će Natka Badurina, Miljenko Jergović i Seid Serdarević.

“Gottliebov spoj zatvorskog romana, Holokausta, humora i znanstvene fantastike bio je doista odvažan i uspio pripovjedni eksperiment. Kroz vrckavu priču o tajnovitom poljskom Židovu Dovu Tarnopolskom, istraživaču i poznavatelju Einsteinove teorije relativnosti, koji uz pomoć stroja za kondenzaciju prostora u ćeliji bečkog zatvora niotkud stvara čokoladni kolač, liker, salamu, živog pijetla, radio, koncertni klavir i konačno čitavu kuću iz varšavskog predgrađa, Gottlieb je prenio svoje uspomene na tjeskobu i strah vlastitih uzničkih dana, svoje snove o bijegu u prostor slobode.” (Natka Badurina, iz predgovora)

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 20, stoga je potrebno da se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr. Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.


Izvori i dodatne informacije:

https://mvinfo.hr/clanak/promocija-romana-hinka-gottlieba-kljuc-od-velikih-vrata

https://www.facebook.com/events/644489423435675/

https://fraktura.hr/autori/hinko-gottlieb


Odgovori