Promocija knjige ‘Crveno na crno’ Hrvoja Klasića u Makarskoj

Promocija knjige “Crveno na crno” autora Hrvoja Klasića (Naklada Ljevak, 2021) održat će se u četvrtak, 27. siječnja u 19 sati u dvorani Arte u Gradskoj knjižnici Makarska.

“Crveno na crno” izbor je kolumni uglednog hrvatskog povjesničara i angažiranog i utjecajnog intelektualca Hrvoja Klasića na temu u Hrvatskoj sve prisutnijeg povijesnog revizionizma. Riječ je o kolumnama objavljivanima između 2019. i 2021. godine na portalu net.hr., u kojima Klasić argumentirano raskrinkava sve učestalije pokušaje povijesnog revizionizma u odnosu na fašizam i antifašizam i lažiranje povijesnih činjenica.
 
Ono što je možda najvažnije, a što domoljubnim dušobrižnicima očito nije jasno – ljubav prema domovini i svom narodu ne gradi se na pričama iz prošlosti. Koliko god one zvučale herojski i romantično. Mlade ljude moramo naučiti da poštuju svoju državu, njezine zakone, institucije i naravno, ljude koji u njoj žive. Kad već naši veliki Hrvati to ne uspijevaju shvatiti, pomognimo našim malim sugrađanima da nemaju dileme oko toga. (Hrvoje Klasić)
 
Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama u prostor Gradske knjižnice Makarska dozvoljen je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Broj posjetitelja je ograničen.


Izvor:

https://mvinfo.hr/clanak/promocija-knjige-crveno-na-crno-hrvoja-klasica-u-makarskoj


Odgovori