Nagradni natječaj za srednje škole „Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist“


Državni arhiv u Zagrebu raspisuje
nagradni natječaj ZA SREDNJE ŠKOLE
za najbolji literarni rad, video ili strip
 na temu
„Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist“


 


U nagradnom natječaju za najbolji rad na temu „Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist“ mogu sudjelovati svi učenici srednjih škola s područja grada Zagreba te ostalih gradova i općina s područja nadležnosti Državnog arhiva u Zagrebu.


 


Natječajem se želi potaknuti učenike da kroz pisani / crtani / vizualni oblik ilustriraju svoju predodžbu o tome što je arhiv i arhivsko gradivo. Pristupnici sami odabiru oblik izražavanja svoje ideje, koja tematski odgovara predmetu natječaja.


 


Natječajem se želi osvijestiti značaj arhiva i važnost arhivskog gradiva kao izvora za povijest i kulturu. Arhivi su čuvari pisane baštine i kulturnog identiteta i kao takvi potiču učenike na kreativnost u radovima.


 


Literarne radove treba pisati u obliku eseja hrvatskim standardnim jezikom. Svaki esej mora sadržavati najmanje šest (6), a najviše osam (8) autorskih kartica teksta (kartica teksta predstavlja 1800 znakova na stranici uključujući razmake).


 


Predviđena trajanje videa je od 30 do 60 sekundi. Kod stripa se očekuje 1 do 2 stranice.


 


Svaki rad treba sadržavati podatke o učeniku (ime, prezime, razred, naziv škole) i mentoru (ime i prezime te podatke za kontakt).


 


Svaka srednja škola može nominirati najviše dva (2) rada.


 


Djeca zaposlenih u Državnom arhivu u Zagrebu ne mogu sudjelovati u natječaju.


 


Vrednovanje radova izvršit će Prosudbeno povjerenstvo.


 


Radovi će se vrednovati prema unaprijed utvrđenim kriterijima:



  • odgovaranje zadanoj temi

  • kreativnost


 


U svakoj kategoriji odabrat će se jedan najbolji rad, a učenik (autor) će primiti novčanu nagradu od 500,00 kuna u obliku poklon bona.


 


Podjela nagrada održat će se u srijedu, 31. svibnja 2017. godine, na Dan grada Zagreba u Državnom arhiva u Zagrebu, Opatička 29.


 


Natječaj traje od 15. veljače do 30. travnja 2017. godine, kad je i rok za dostavu radova.


 


Natječaj će se objaviti putem mrežne stranice Državnog arhiva u Zagrebu: www.daz.hr


 


Radove se šalje na adresu: Državni arhiv u Zagrebu, Opatička 29, 10 000 Zagreb s naznakom: „Za natječaj Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist“.


 


Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja, te slanjem radova pristaju da se isti mogu koristiti u promotivne svrhe organizatora uključujući objavu na mrežnim stranicama Državnog arhiva u Zagrebu i u svim medijima. Autorska prava zadržava autor.


 


Za sve dodatne informacije možete se obratite djelatniku Državnog arhiva, g. B. Kerekoviću, na telefon 01/ 48 07 150, ili na e-mail adresu: bozidar.kerekovic@daz.hr


 


Veselimo se uspješnoj suradnji.


 


Izvor: http://daz.hr/nagradni-natjecaj-za-srednje-skole-arhiv-arhivsko-gradivo-arhivist/


 


Odgovori