Marino Manin, predavanje: “Jame: ‘modus operandi’ za unutarnju uporabu ili propagandni ‘bumerang’ pri određivanju zapadnih granica Jugoslavije”


Državni arhiv u Pazinu


 


Javno predavanje Marino Manin


 


Dana 8. veljače 2017. u 18 sati u Državnom arhivu u Pazinu znanstveni savjetnik Marino Manin održat će predavanje na temu Jame: “modus operandi” za unutarnju uporabu ili propagandni “bumerang” pri određivanju zapadnih granica Jugoslavije.


 


Radujemo se Vašem dolasku!


 


O predavaču:


 


Znanstveni savjetnik Marino Manin diplomirao povijest i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu obranio magistarski rad Prilike u bivšoj Mletačkoj Istri od 1797. do 1805. godine. Na Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doktorirao je temu Gospodarske prilike u zapadnoj Istri između 1813. i 1848. (Katastar Franje I. kao vrelo zemljišnih, vlasničkih, demografskih i etničkih odnosa). Obavljao je funkciju ravnatelja Instituta za migracije i narodnosti (od 2008.-2011.). Radi u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu u svojstvu istraživača. Glavno područje njegovog znanstvenog istraživanja je povijest Istre od XVIII. do XX. st. prvenstveno teme iz gospodarske i demografske povijesti. Objavio je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, a sudjelovao je u radu uredništava više znanstvenih i znanstveno-popularnih časopisa, kao i u uređivanju nekoliko zbornika radova sa znanstvenih skupova.


 


Pozivnica:


 


http://www.dapa.hr/images/stories/obavijesti/Javno_predavanje_Manin/pozivnica_manin.pdf


 


Izvor:


 


http://www.dapa.hr/index.php/obavijesti


 


 


Odgovori