Noć muzeja 2017. u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu

Hrvatski državni arhiv pripremio je za ovogodišnju Noć muzeja program podijeljen u dvije tematske cjeline.

 

Prva tema kojom uvodimo posjetitelje u Noć muzeja ’17 u Hrvatskome državnom arhivu posvećena je Stjepanu Šuleku. Predavanjem Stjepan Šulek (1914. – 1986.) – skladatelj, violinist, dirigent i glazbeni pedagog i prezentacijom dvaju kraćih glazbenih priloga red. prof. art. dr. sc. Davorina Kempfa, člana suradnika HAZU, uvest će posjetitelje Arhiva u čarobni svijet stvaralaštva Stjepana Šuleka.

 

Druga je tema u programu HDA Agitprop kultura i umjetnički izražaj u poraću. Posjetitelje će u temu uvesti dr. sc. Tatjana Šarić predavanjem Kulturna politika vlasti FNRJ: socijalizam i ideologija. Na predavanje se tematski naslanja i projekcija filma Ciguli Miguli, redatelja Branka Marjanovića i scenariste Jože Horvata iz 1952. godine.

 

Uz navedena događanja posjetitelji će imati priliku razgovarati sa stručnim djelatnicima arhiva i saznati više o arhivskoj djelatnosti, arhivima i arhivskome gradivu te razgledati manji odabir izvornih dokumenata povezanih s glazbom i njezinim stvarateljima, čije se ostavštine čuvaju u HDA. Također, tijekom cijeloga programa Noć muzeja ’17 moći će po prigodnim cijenama kupiti izdanja, suvenire i replike iz fondova HDA te sudjelovati u nagradnoj igri.krać

 

Program Noć muzeja ’17 u Hrvatskome državnom arhivu možete pogledati na poveznici:

 

http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/hrvatski-drzavni-arhiv/

 

 

Izvor:

 

http://www.arhiv.hr/

 

http://www.arhiv.hr/cs/groups/public/documents/document/mdaw/mdm2/~edisp/WEB2HDARHIVLOC051601.pdf

 

 

Odgovori